Afla despre titirezi

Titirezul este o jucarie cunoscuta inca din Antichitate. Initial, acesta a fost construit astfel incat sa se poata invarti cu viteza pe o suprafata plana. Odata invartit, titirezul isi mentine un balans perfect, antrenat de inertia miscarii de rotatie.

Titirezii clasici erau confectionati din lemn, iar uneori erau prevazuti si cu un varf de fier. Aceste modele erau puse in miscare cu ajutorul unei sfori infasurata in jurul axului. Odata ce ata era trasa cu putere, jucatorul determina o desfasurare rapida a sforii, invartind jucaria.

Astazi, titirezii sunt realizati de obicei din plastic si din alte materiale moderne si detin un balans perfect. Astfel, ei pot fi pusi in miscare printr-o simpla rasucire a degetelor si a incheieturii mainii, fara a mai fi nevoie de sfoara. In plus, in urma proceselor multiple de dezvoltare a titirezilor, au luat nastere modele inedite. Dintre acestea, se remarca titirezii cu diverse elemente specifice, precum leduri, varfuri fixe si rulmenti.

Toate aceste imbunatatiri ale mecanismelor de functionare a titirezilor, permit astazi utilizarea lor pentru dezvoltarea abilitatilor de indemanare prin realizarea diverselor trucuri care, de cele mai multe ori, par sa sfideze legile fizicii.

Afla despre titirezi_3      Afla despre titirezi_2Afla despre titirezi_1 Sursa foto: https://www.youtube.com/watch?v=gudr4vNNNCQ

Avand in vedere ca titirezul, la fel ca yoyo-ul, este o jucarie inventata cu secole in urma ce a trecut ulterior prin numeroase procese de dezvoltare, capatand noi forme de utilizare, acesta reprezinta o noua provocare pentru orice pasionat de jucarii de indemanare.

In plus, campionatele de yoyo, fie nationale, regionale sau mondiale, au o sectiune de concurs dedicata acestei jucarii: Divizia Titirez.

Trick-urile cu titirezi sunt foarte spectaculoase, iar una dintre preocuparile companiei YoYoFactory este de a dezvolta titirezi modeni, extrem de rezistenti, usor de folosit si de intretinut pentru a creste numarul de jucatori pasionati de aceasta jucarie care sa se remarce prin indemanarea lor.

Printre modele de titirezi dezvoltate de YoYoFactory se numara Short Circuit si Elec-Trick cu LED.

Short Circuit

Titirezul Short Circuit este realizat din policarbonat dur, material care il face rezistent si cu un impact mai usor in cazul lovirii accidentale. Astfel, acest model de titirez este recomandat jucatorilor incepatori pentru a invata trick-urile de baza si a exersa trick-urile mai complexe, de nivel avansat. In plus, acest model de titirez este foarte stabil si confera o senzatie placuta jucatorului in timpul realizarii trick-urilor datorita formei sale, iar varful fix contribuie la o invatare usoara a trick-urilor, inclusiv a celor de tipul wire walking sau carousel.

Titirezul Short Circuit include si un inel cu ata de care jucatorii se pot folosi pentru a invata mai usor trick-urile specifice.

titirez short circuit rosu Titirez Short Circuit Galben Titirez Short Circuit Albastru Titirez Short Circuit

Elec-Trick

Titirezul Elec-Trick este recomandat jucatorilor de orice nivel. Acest model este realizat din policarbonat dur, rezistent la impact, contine un rulment in varf pentru o durata mai mare de invartire si un inel cu ata cu ajutorul caruia jucatorii incepatori pot invata mai usor trick-urile specifice.

Cu Titirezul Elec-Trick, trucurile precum gyro flops si cork-screws sunt foarte usor de invatat. In plus, modelele de titirezi Elec-Trick cu LED creeaza unui spectacol de lumini atunci cand trick-urile sunt realizate la intuneric.

Titirez Elec-Trick cu LED Titirez Elec-Trick cu LED Verde

Top 3 motive sa te abonezi:

Top 3 motive sa te abonezi:

• Vei afla primul de evenimentele YoYoFactory

• Afli imediat ce produse noi s-au lansat

• Vei invata sfaturi utile, trick-uri noi si totul despre jucatorii tai preferati de yoyo

Te-ai abonat cu succes! Iti multumim!!