Alegerea primului yoyo

Ai prieteni pasionati de yoyo, ai vazut filmulete cu jucatori de yoyo sau, pur si simplu, ai vazut jucaria undeva si ti-a atras atentia? Vrei sa incerci si tu sa intri in acest joc spectaculos? Excelent! Noi te putem indruma in alegerea primului yoyo pentru tine, oferindu-ti cateva informatii de baza despre jocul cu yoyo-ul.

Primul tau yoyo

In primul rand, trebuie sa stii ca yoyo-urile difera prin diverse caracteristici generale:

Tip de raspuns, un yoyo poate fi responsive sau unresponsive, corespondente nivelului incepator, respectiv nivelului avansat. Cel responsive se va intoarce singur in mana ta atunci cand il arunci in jos, la un simplu impuls, iar cel unresponsive are nevoie o miscare denumita „bind” pentru a face acest lucru.                                                                          In plus, exista si yoyo-uri ajustabile, 2-in-1 care, pe baza unui mecanism special sau prin schimbarea unui rulment, vor trece de la modul responsive la unresponsive.

Material: yoyo-urile pot fi din plastic, metal sau o combinatie intre acestea.

Marime: standard, mini, extra large. Cele extra large sunt speciale pentru stilul de joc offstring.

Stil de joc: yoyo-uri pentru looping, yoyo-uri pentru stilul clasic si yoyo-uri pentru stilul offstring.

Avand in vedere aceste caracteristici generale, iti recomandam ca alegerea primului yoyo sa o faci in functie de stilul de joc pe care vrei sa il inveti.

Pentru stilul clasic de joc, poti alege dintre modelele responsive sau 2-in-1, din plastic, marime standard.

Astfel, poti alege dintre modelele responsive ONE cu ata de rezerva, Nightstar, Hubstack, Ten Trick, in functie de culoarea sau designul preferat.

Daca alegi unul dintre modelele de yoyo ajustabile, 2-in-1, vei beneficia de acestea pe termen lung, exersandu-ti indemanarea cu acestea atat in stadiul de incepator, cat si in cel de avansat. Modelele de yoyo 2-in-1 dintre care poti alege este VelocityONE, ONE – Roz si Negru, FAST 201.

In cazul in care doresti sa inveti inca de la inceput stilul de joc looping, modelele de yoyo responsive, din plastic perfecte pentru acest lucru sunt Ten Trick, Loop 360 si Loop 1080, disponibile in mai multe culori.

Primele tale trick-uri

Ai trecut de alegerea primului yoyo si l-ai achitionat deja pe primul? Felicitari! Este momentul sa inveti trick-urile de baza, in functie de stilul de joc pe care doresti sa il inveti: clasic si/sau looping.

Trick-urile de baza pentru stilul clasic de joc si/sau looping sunt disponibile in paginile de tutoriale video, realizate de YoYoFactory, in colaborare cu unii dintre cei mai buni jucatori de yoyo din SUA: Ann Connolly, Patrick Mitchell si Tyler Severance.

Indiferent de stilul de joc pe care il alegi, este important sa stii tehnica de baza a modului in care iti pregatesti yoyo-ul pentru joaca: cum infasori ata in jurul lui si cum il tii in mana.

Pe masura ce vei exersa trick-urile preferate, vei observa ca yoyo-ul tau nu va mai fi la fel de receptiv sau silentios ca la inceput.

Primul lucru la care trebuie sa fii atent este starea sforii. In cazul in care este uzata, ata trebuie schimbata. In caz contrar, exista riscul sa se rupa sau pur si simplu sa nu-ti mai reuseasca trick-urile la fel de usor. De exemplu, un jucator profesionist obisnuieste sa schimbe ata chiar si dupa 30 de minute de joc, intrucat observa ca o ata uzata influenteaza functionarea yoyo-ului sau chiar se supun un risc major de ranire in cazul in care ata se va rupe. Aici vei gasi un tutorial despre cum poti schimba ata pentru yoyo.

 

Sursa foto: YouTube – video My Current Yo-Yo Maintenance | Ann Connolly (https://www.youtube.com/watch?v=ASGL1F6SmJw&t=86s)

 

 

Un alt motiv pentru care yoyo-ul tau nu mai functioneaza la fel ca la inceput poate fi starea rulmentului. De acest lucru iti poti da seama atunci cand observi ca yoyo-ul tau a devenit „galagios”. In acest moment, poti lua in considerare curatarea sau chiar schimbarea acestuia. Pentru a afla mai multe lucruri despre cum poti curata rulmentul yoyo-ului tau, cat si alte sfaturi pentru ingrijirea corespunzatoare a yoyo-ului, iti recomandam articolul Ingrijirea yoyo-ului.

Top 3 motive sa te abonezi:

Top 3 motive sa te abonezi:

• Vei afla primul de evenimentele YoYoFactory

• Afli imediat ce produse noi s-au lansat

• Vei invata sfaturi utile, trick-uri noi si totul despre jucatorii tai preferati de yoyo

Te-ai abonat cu succes! Iti multumim!!