matous tomes pragaMatous Tomes este un tanar talentat in yoyoing, jucator profesionist din Praga, in varsta de numai 19 ani.

Matouš face parte din echipa YoYoFactory Europe si a participat la numeroase competitii locale si internationale, castigand numeroase premii.

Printre cele mai importante titluri castigate se numara locul I la KYC in 2015, locul I la Slusny Junior Cup in 2012 si titlul de finalist la Campionatul Mondial de Yoyo din 2015.

Yoyo-ul sau preferat este Edge, fiind un yoyo perfect atat pentru competitii, cat si pentru o utilizare in scop distractiv.

Yoyo Edge Special Argintiu Auriu - metal unresponsive pentru jucatori avansati Yoyo Edge Special Negru Argintiu - metal unresponsive pentru jucatori avansati Yoyo Edge Special Rosu - metal unresponsive pentru jucatori avansati Yoyo Edge Special Tony Sec - metal unresponsive pentru jucatori avansati  Yoyo Edge Special Negru Auriu - metal unresponsive pentru jucatori avansati

  1. Cand si cum ai inceput sa te joci cu yoyo?

Sunt 7 ani si jumatate de atunci. Am descoperit yoyo-ul cu ajutorul lui Vashek Kroutil care a organizat primele cursuri de yoyo in Praga, in septembrie 2010.

 

  1. Cate yoyo-uri ai in colectie?

Mai multe decat am nevoie, insa il pretuiesc pe fiecare in parte. Imi este foarte greu sa le dau altor persoane, sub forma de cadou, de exemplu.

 

  1. Care este yoyo-ul tau preferat si de ce?

Yoyo Edge. Este unul dintre putinele yoyo-uri le care le pot folosi atat pentru competitii, cat si pentru a ma distra. Edge este perfect pentru ambele.

 

  1. Cat de mult te antrenezi? Cate ore pe zi sau pe saptamana?

Depinde. Ma joc cu yoyo in fiecare zi. Sunt zile in care ma joc doar cateva minute, doar pentru relaxare, alteori exersez ore intregi.

  1. Ce alt jucator de yoyo admiri si de ce?

Admir fiecare jucator in parte. Fiecare are cate ceva ce lipseste altora. Momentan ma inspira foarte mult Andrew Maider si Nate Dailey. Ei sunt foarte tineri si foarte talentati, cu performante remarcabile la fiecare concurs la care participa. Trick-urile lor sunt cu adevarat exceptionale… In timpul trick-urilor freestyle, in momentul in care ai impresia ca sunt pe cale sa termine un combo spectaculos, tocmai atunci mai adauga si mai mult!

 

  1. Ce sfaturi ai oferi unei persoane care incepe sa se joace cu un yoyo astfel incat el/ ea ar invata mai repede si mai bine?

In primul rand, cred ca ar fi grozav daca si-ar gasi un prieten cu care sa exerseze trick-urile cu yoyo, fiindca totul devine mai usor si mai distractiv. In al doilea rand, ar fi bine sa isi stabileasca niste obiective si sa-si gaseasca un jucator de yoyo preferat. In al treilea rand, sa incerce sa realizeze niste trick-uri originale si un sa isi formeze un stil aparte, sa fie unic intre jucatorii de yoyo. In al patrulea rand, sa se joace cu yoyo peste tot, in timp ce asteapta autobuzul sau in timpul pauzelor de la scoala sau de la serviciu.

 

  1. Ce alte pasiuni mai ai, pe langa cea de a te juca yoyo?

Imi plac sporturile, in primul rand. Chiar si inainte de a ma apuca de yoyo faceam sport cateva ore pe zi. Imi place sa calatoresc, lucru de care am parte din plin pentru ca am ocazia sa calatoresc foarte mult pentru competitiile de yoyo. Imi plac, de asemenea, experientele inedite, sa incerc lucruri noi, iesite din comun, de exemplu.

 

  1. Ai vreun cantec preferat pe care il asculti atunci cand te joci cu yoyo?

Nu am vreo piesa preferata, insa cand exersez acasa imi place sa ascult inregistrari din competitii pentru a intra in atmosfera de pe scena.

 

  1. Ne poti spune un lucru amuzant care ti s-a intamplat intr-o/ in timpul unei competitii?

La Compionatul National de Yoyo din Cehia, m-am suparat atat de tare ca am gresit in timpul reprezentatiei, riscand sa nu ma calific in Finala, incat am dat cu pumnul in perete… Bineinteles, mi-am rupt mana. Nu faceti asa ceva!

 

  1. De ce consideri ca yoyo are asa un succes la nivel mondial si continua sa aiba de atat de multa vreme?

Yoyoing-ul, asa cum il stim astazi, este relativ nou. Pe masura ce este descoperit, multi oameni vor sa incerce acest sport. Cred ca este important si faptul ca te poti juca cu yoyo oriunde, chiar si in timp ce astepti autobuzul, de exemplu.

Doresti sa mai transmiti ceva fanilor tai sau jucatorilor pasionati de yoyo?

Sigur! Va astept pe toti in mai, la East European Comic Con 2018, la standul de yoyo amenajat de YoYoFactory by Giftology! Voi fi acolo, impreuna cu alti jucatori celebri, pentru a impartasi cu voi aceasta pasiune pentru yoyo! Pe curand!

Top 3 motive sa te abonezi:

Top 3 motive sa te abonezi:

• Vei afla primul de evenimentele YoYoFactory

• Afli imediat ce produse noi s-au lansat

• Vei invata sfaturi utile, trick-uri noi si totul despre jucatorii tai preferati de yoyo

Te-ai abonat cu succes! Iti multumim!!