Daca te incanta ideea de a avea un Yoyo Whip Responsive, insa nu stii chiar toate beneficiile si specificatiile tehnice care vin la pachet cu acest yoyo, iti spunem noi pentru ca tocmai am achizitionat acest yoyo.

Modelul pe care l-am ales este cel roz, cu design asemanator marmurei, yoyo-ul Whip – Ann Connolly. Acest model face parte din colectia celebrei si indragitei jucatoare Ann Connolly, fiind inscriptionat cu semnatura ei. Rozul este unul dintre culorile reprezentative ale lui Ann, majoritatea yoyo-urilor ce ii poarta numele avand aceasta culoare. Nuanta de roz a acestui Whip este descrisa de Ann drept „bubblegum pink”.

Inainte de a ne grabi sa scoatem produsul din ambalaj, daca aruncam o privire asupra acestui ambalaj tip blister in care se regaseste yoyo-ul, aflam cateva informatii de baza despre yoyo:

  • este un yoyo pentru incepatori, „beginner friendly”
  • contine un rulment din otel inoxidabil, ceea ce inseamna ca este rezistent si de buna calitate
  • sfoara este infasurata deja pe yoyo, iar bucla pentru deget este deja formata, „ready to use loop”, ceea ce presupune ca, odata scos din ambalaj, putem pune sfoara pe deget si incepe primul trick. De multe ori, daca suntem incepatori si cumparam un yoyo care vine cu ata separata de yoyo, putem avea batai de cap. Din fericire insa, orice yoyo contine in pachet si instructiuni despre cum se pune sfoara pe yoyo si pe deget. Daca ai nevoie de mai multe informatii despre acest lucru, iti recomandam acest video si/sau acest articol.

  • are spinuri lungi, datorita greutatii dispuse si pe marginile yoyo-ului
  • contine elemente de calitate superioara: sfoara rezistenta, response pad-uri din silicon, rulment din otel inoxidabil si plastic foarte rezistent.

Mai mult, datorita ambalajul tip blister, ne permite sa observam designul de pe fateta principala a yoyo-ului, iar in cazul acestui yoyo putem vedea cu usurinta semnatura lui Ann Connolly si logo-ul Whip personalizat cu o inimioara simpatica, care transmite stilul foarte prietenos al lui Ann.

 

Odata scos din ambalaj, observam ca Whip are o textura fina, forma de fluture si o marime standard. In comparatie cu ONE, un alt yoyo pentru jucatorii incepatori, discurile yoyo-ului Whip au o deschidere putin mai larga, deci este un yoyo putin mai mare, dar daca ar fi sa comparam cu Velocity, de exemplu, yoyo tot pentru incepatori, ar avea aceeasi dimensiune. In orice caz, yoyo Whip este usor de tinut in mana, usor de aruncat si de prins in palma.

Sfoara yoyo-ului are lungimea perfecta pentru nivelul incepator, fiind deja scurtata. In realizarea trick-urilor de baza, cu yoyo-uri responsive, ata trebuie sa fie mai scurta, fata de cazul trick-urilor de nivel avansat.

De asemenea, Yoyo Whip Responsive este un yoyo usor, cu o greutate de doar 56.4 g, datorita materialului din care este realizat, plastic, fiind usor de manevrat in comparatie cu un yoyo de metal, dar si foarte bine echilibrat.

La desfacerea yoyo-ului prin desurubare, observam faptul ca Whip contine un rulment de tip SPEC, marime C. Zona de raspuns este prevazuta cu response pad-uri standard, de culoare alba, din silicon, cu dimensiunea de 19 mm. Aceste specificatii tehnice iti vor fi utile dupa o perioada de timp, atunci vei fi nevoit sa inlocuiesti response pad-urile sau rulmentul din cauza uzurii celor pe care le ai acum. Caracteristicile rulmentului si ale response pad-urilor confera yoyo-ului spin-uri lungi si stabile.

Pe scurt, Yoyo Whip Responsive este un yoyo care functioneaza asa cum iti doresti inca de la inceput: fin, repede si stabil, fiind destul de greu sa gasesti un yoyo similar, foarte accesibil ca pret in raport cu nivelul sau de performanta.

Fiind recomandat atat pentru invatarea si perfectionarea trick-urilor de nivel incepator, cat si pentru pentru invatarea trick-urilor de nivel mediu si a catorva dintre cele de nivel avansat, Whip uimeste cu performanta de care da dovada. In plus, prin schimbarea rulmentului cu unul mai mare, poti transforma Whip-ul responsive in unresponsive.

Variantele de culoare disponibile pentru yoyo Whip sunt diferite fata de alte yoyo-uri: bleu pastel, gri si roz, modele gri si roz avand chiar aspect de marmura. Astfel, prin alegerea oricarui model de Yoyo Whip Responsive ai siguranta ca te vei remarca usor in cercul de prieteni.

yoyo_whip_responsive_plastic_icon_blue_1            yoyo_whip_responsive_plastic_grey_marble_1             yoyo_whip_responsive_plastic_roz_ann_connolly_1

Pentru recomandari despre ingrijirea periodica a yoyo-ului, poti consulta acest articol.

Top 3 motive sa te abonezi:

Top 3 motive sa te abonezi:

• Vei afla primul de evenimentele YoYoFactory

• Afli imediat ce produse noi s-au lansat

• Vei invata sfaturi utile, trick-uri noi si totul despre jucatorii tai preferati de yoyo

Te-ai abonat cu succes! Iti multumim!!