Ingrijirea Yoyoului

O mentenanta corespunzatoare a yoyoului ajuta la functionarea optima in timp indelungat a acestuia. Ingrijirea yoyoului se refera la modul in care ii inlocuiesti componente precum ata, rulment, response pad-uri etc., il cureti sau il ungi cu ulei special.

Ata pentru yoyo: folosirea atelor speciale, schimbarea lor in mod corect imediat ce se uzeaza si fixarea acestora asigura o buna functionare a yoyoului tau. Astfel, atele pentru yoyo de buna calitate, din poliester sau din bumbac, sunt perfecte pentru yoyoul tau. Inlocuirea atei se face de indata ce ata veche s-a uzat, s-a murdarit sau s-a rupt si se realizeaza prin desfacerea capatului ce se ataseaza de yoyo pentru a o prinde de axul/ rulmentul acesteia. Schimband ata in acest mod, vei evita desurubarea repetata a yoyoului care, in timp, va duce la deteriorarea acestuia. Ata pentru yoyo este realizata dintr-un fir dublu, rasucit. Prin urmare, trebuie sa te asiguri permanent de gradul optim de rasucire si de fixare pe ax/ rulment al acesteia. In caz contrar, yoyoul tau nu va functiona corespunzator. Pentru a te asigura ca ata este nu prea rasucita sau prea desfacuta, tine yoyoul in mana, lasand ata in jos. Aceasta se va rasuci singura, atat cat trebuie.

 

Sursa foto: YouTube – video My Current Yo-Yo Maintenance | Ann Connolly (https://www.youtube.com/watch?v=ASGL1F6SmJw&t=86s)

 

 

Response pad-urile pentru yoyo: o parte din yoyouri, in special cele din metal, sunt prevazute cu response pad-uri care se inlocuiesc dupa un interval anumit de timp, in functie de tipul de pad. Iti poti da seama usor daca pad-urile sunt uzate: vei simti ca yoyoul tau nu mai functioneaza asa cum te-ai obisnuit, nu mai are aceeasi viteza de raspuns. In acest caz, este momentul sa desfaci yoyoul si sa inlocuiesti padul uzat.

Sursa foto: YouTube – video How to Replace Your Yoyo’s Response Pads  (https://www.youtube.com/watch?v=RWqySBbM_M0)

 

 

 

Rulmentii pentru yoyo: in cazul in care yoyoul tau are rulment, trebuie sa stii ca este important sa il cureti periodic si sa il ungi cu ulei special. Rulmentul poate fi curatat de impuritati cu ajutorul unei solutii, Lighter Fluid, special realizat pentru acest lucru. Astfel, pentru curatarea rulmentului, se scoate rulmentul yoyoului, se pune intr-un recipient, se toarna solutia cat sa il acopere, se misca putin recipientul pentru ca solutia sa patrunda peste tot, apoi se scoate rulmentul pe o bucata de hartie pentru a se usca. Dupa uscare completa, se pune rulmentul la loc si, inainte a se insuruba yoyoul, se toarna o picatura de ulei pe acesta, folosind uleiul potrivit pentru yoyoul tau: Long Spin sau Loop/ Response. Uleiul Long Spin este recomandat pentru yoyourile unresponsive deoarece le determina sa se invarta mai mult, iar uleiul Loop/Response este perfect pentru yoyourile responsive, intrucat este mai consistent si incetineste miscarea rulmentului.

Sursa foto: Yoyorewind.com (http://yoyorewind.com/en/maintenance/bearingcleaning/)       

Sursa foto: Spinworkx.com (http://www.spinworkx.com/main/introduction-to-yo-yos/)

In mententanta yoyoului este recomandata utilizarea Uneltei pentru yoyo care contine trei tipuri de instrumente cu care iti poti curata si ajusta yoyoul. In acest fel, vei evita folosirea a altor obiecte care pot afecta componentele yoyoului.

Pentru a te bucura cat mai mult timp de yoyoul tau, este recomandat sa fii atent si la modul in care il porti dupa tine si il depozitezi. Un suport pentru yoyo, o borseta sau o geanta pentru yoyo iti pot fi foarte utile. Suportul te va ajuta sa iti agati yoyoul la pantaloni, tinand ata si yoyoul intr-o pozitie corecta, fara a se incurca, asa cum s-ar intampla daca il pui intr-un buzunar de la haine sau rucsac. Geanta pentru yoyo este ideala pentru pastrarea tuturor yoyourilor si accesoriilor pentru acestea intr-un singur loc.

Top 3 motive sa te abonezi:

Top 3 motive sa te abonezi:

• Vei afla primul de evenimentele YoYoFactory

• Afli imediat ce produse noi s-au lansat

• Vei invata sfaturi utile, trick-uri noi si totul despre jucatorii tai preferati de yoyo

Te-ai abonat cu succes! Iti multumim!!