Tibi este din Bucuresti, are doar 19 ani si este pasionat de yoyoing. In cadrul emisiunii Romanii au talent, Tibi a reusit sa transmita publicului talentul si pasiunea sa pentru yoyo, prin numarul remarcabil de yoyo realizat impreuna cu ceilalati membri ai echipei Yoyo Squad.

Entuzismati de aparitia televizata a reprezentatiei spectaculoasa de yoyo a echipei Yoyo Squad la emisiunea Romanii au talent, am dorit sa il cunoastem mai bine pe Tibi Apai.

  1. Cand si cum ai inceput sa practici yoyo?

Am inceput sa practic yoyoing-ul din anul 2011, descoperindu-l cu ajutorul unui serial unde era vorba despre o competitie de yoyo si am ramas surprins de ce se poate face. Asa ca am incercat sa caut mai multe informatii pe internet si am gasit din intamplare un video al jucatorului din serial, realizand ca este total diferit fata de jucaria yoyo pe care o stie toata lumea, fiind un motiv in plus sa descopar mai multe.

  1. Cate yoyo-uri ai?

In momentul de fata am 13 care functioneaza bine, dar in total am avut undeva in jur de 20.

  1. Care este yoyo-ul tau preferat si de ce?

Nu cred ca am un yoyo preferat pentru ca depinde mereu de starea pe care o am si de forma yoyo-ului pe  care o vreau in momentul respectiv.

  1. Cat de mult te joci cu yoyo? Cate ore pe zi sau pe saptamana?

Greu de spus, pentru ca am zile in care ma joc in jur de 2-3 ore/zi, alteori nu ma joc apropape deloc. In plus, un factor foarte important este lumina. Daca nu am lumina naturala nu prea imi vine sa ma joc, in general. Din acest motiv, am observat ca iarna nu ma joc atat de des.

  1. Ce sfaturi ai oferi unei persoane care incepe sa se joace cu un yoyo astfel incat el/ ea ar invata mai repede si mai bine?

Perseverenta si rabdarea sunt singurele moduri in care poti sa inveti sa te joci cu yoyo-ul mai bine. In plus, este important sa te bucuri mereu cand inveti un trick nou, chiar daca este mic.

  1. Cum percep prietenii tai pasiunea pentru yoyo?

In general, sunt curiosi la inceput cand vad cum ma joc, dupa care devine ceva obisnuit pentru ei, dar am si prieteni care sunt mereu curiosi sa vada si noi trickuri.

  1. Ti s-a intamplat ceva amuzant legat de yoyo?

Depinde ce inseamna „amuzant”. Daca inseamna sa te lovesti si sa spargi o lustra atunci da, e foarte amuzant.

  1. Cum ai descrie experienta ta din Praga, din timpul repetitiilor?

O experienta foarte interesanta, mi-a placut foarte mult, dar a fost si foarte obositoare din cauza antrenamentelor care durau de dimineata pana seara. Sunt incantat de faptul ca am avut ocazia sa ma intalnesc cu foarte multi jucatori pe care ii admir de ani de zile: Petr Kavka, Kryštof Kindl si, evident, cu restul echipei, adica cu Vashek Kroutil, Robert Kucera si Matouš Tomeš.

  1. Cum ai descrie experienta ta la Romanii au talent?

O experienta unica pentru ca am aflat cam ce sta in spatele emisiunii si cat de multa munca se depune pentru realizarea ei.

  1. Participarea la acest concurs te-a influentat in vreun fel?

A fost o experienta in plus, bineinteles. Cu toate acestea, nu m-a motivat in mod deosebit pentru ca, indiferent de cum mi s-ar fi parut experienta in sine, nu m-ar fi determinat sa ma las de yoyo sau sa ma motiveze sa continui pentru ca important este daca imi face mie placere sa ma joc sau nu.

Multumim si speram sa te revedem cat mai curand la alte emisiuni si competitii!

Aflati mai multe despre participarea echipei Yoyo Squad la Romanii au talent!

Top 3 motive sa te abonezi:

Top 3 motive sa te abonezi:

• Vei afla primul de evenimentele YoYoFactory

• Afli imediat ce produse noi s-au lansat

• Vei invata sfaturi utile, trick-uri noi si totul despre jucatorii tai preferati de yoyo

Te-ai abonat cu succes! Iti multumim!!