Vashek KroutilVaclav Kroutil, cunoscut sub numele de Vashek Kroutil, este un jucator profesionist din Praga, Cehia, si face parte din echipa de jucatori YoYoFactory. Vashek este chiar reprezentantul YoYoFactory in Europa, administrand reprezentanta din Cehia, YoYoFactory Europe.

Vashek a participat la numeroase concursuri locale si internationale de yoyo si a castigat numeroase premii in cadrul acestora. Printre cele mai importante titluri castigate la divizia 1A, se numara locul I la Campionatul European de Yoyo in 2010, locul 13 la Campionatul Mondial de Yoyo si de 5 ori locul I la Campionatul National de Yoyo din Cehia.

Vashek a participat, impreuna cu Ann Connolly, la East European Comic Con, desfasurat la Bucuresti, in perioada 5-7 mai 2017.

 

Yoyo-ul preferat al lui Vashek este Czech Point, un yoyo creat pe baza preferintelor acestuia.

    Yoyo CzechPoint Aqua albastru - metal unresponsive pentru jucatori avansati          Yoyo CzechPoint Special - metal unresponsive pentru jucatori avansati                  Yoyo CzechPoint Pivot Ann Connolly - metal unresponsive pentru jucatori avansati

Fiindca suntem in continuare foarte curiosi sa aflam cat mai multe despre yoyo, am avut ocazia sa il cunoastem si mai bine pe acest celebru jucator din Praga, Vashek Kroutil, si sa-i adresam cateva intrebari despre experienta si preferintele lui din acest domeniu.

  1. Cand si cum ai inceput sa te joci cu yoyo?

Hey, am inceput in 2002, aveam 13 ani cand fratele meu a adus acasa un yoyo acasa de la colegul sau de scoala si am inceput sa ne jucam chiar din acea zi.

  1. Cate yoyo-uri ai la colectia ta?

Peste 200, nu imi vand niciodata yoyo-urile, le pastrez, fiecare yoyo se foloseste si se simte diferit. De asemenea, o parte dintre ele au o semnificatie deosebita pentru mine – le-am folosit pentru a castiga anumite concursuri, sunt modele semnate de catre jucatorii meu preferati etc.

  1. Care este yoyo-ul tau preferat si de ce?

In acest moment, intreaga linie Czech Point ma reprezinta. Designul a fost creat de fratele meu, alaturi de prietenul meu japonez Kentaro Kimura, iar productia a fost realizata de YoYoFactory. Le iubesc, sunt simple, nu foarte scumpe, si se comporta exact dupa gusturile mele.

  1. Cat de mult te antrenezi? Cate ore pe zi sau pe saptamana?

Obisnuiam sa ma antrenez cate 2 ore in fiecare zi si cate 6 ore pe zi inainte de concursuri, dar acum sunt mai ocupat, asa ca nu ma mai antrenez la fel de mult ca inainte. Totusi, petrec si acum destul de mult timp cu yoyo-uri, chiar zilnic, din moment ce cu asta ma ocup. Incerc sa raspandesc acest sport in Europa pe cat de mult posibil.

  1. Ce alt jucator de yoyo admiri si de ce?

Sunt prea multi, pe parcursul carierei mele yoyo am intalnit atat de multi jucatori minunati nu doar pentru trick-urile lor, ci si datorita caracterului acestora. Ii admir in mod special pe John Ando, Gentry Stein, Shu Takada si Evan Nagao.

  1. Ce sfaturi ai oferi unei persoane care incepe sa se joace cu un yoyo astfel incat el/ ea ar invata mai repede si mai bine?

Totul e sa nu renunti!

  1. Ce alte pasiuni mai ai, pe langa cea de a te juca yoyo?

Atunci cand nu muncesc sau nu ma joc yoyo, imi place sa alerg, sa ma joc futsal sau sa boxez. Imi plac, de asemenea, motocicletele vechi si drumetiile, in special la munte.

  1. Ai vreun cantec preferat pe care il asculti atunci cand joci yoyo?

Nu neaparat, dar orice de la Hadouken sau Foreign Beggars ma face sa ma bucur si mai mult de yoyo.

  1. Ne poti spune un lucru amuzant care ti s-a intamplat intr-o/ in timpul unei competitii?

In 2011, cand imi aparam titlul European, am alunecat pe gheata, m-am lovit la mana si a trebuit sa sar peste intreaga competitie deoarece era cu o zi inainte de concurs. Pur si simplu nu imi puteam misca mana deloc. Stupid!

  1. De ce consideri ca yoyo are asa un succes la nivel mondial si continua sa aiba de atat de multa vreme?

Este o combinatie minunata de sport si arta cu creativitate, muzica si elemente universale. Incape, de asemenea, in buzunar sau in ghiozdan astfel incat o poti lua cu tine oriunde ai merge. Imi place foarte mult si faptul ca este un sport freestyle, ceea ce inseamna ca nu este nimeni sa iti spuna ce sa faci, te antrenezi pe cont propriu si iti faci propriile tale trick-uri.

Top 3 motive sa te abonezi:

Top 3 motive sa te abonezi:

• Vei afla primul de evenimentele YoYoFactory

• Afli imediat ce produse noi s-au lansat

• Vei invata sfaturi utile, trick-uri noi si totul despre jucatorii tai preferati de yoyo

Te-ai abonat cu succes! Iti multumim!!