Stiluri de joc

Stilurile de joc yoyo se diferentiaza in functie de modul de utilizare a yoyo-urilor care permite, in acest fel, realizarea de trick-uri distincte.

Campionatul Mondial de Yoyo (World Yo-Yo Contest) a omologat 5 stiluri de joc, reprezentand categorii oficiale de competitie:

1A (Sleeper) – jucatorul foloseste un yoyo „long sleeping” pentru a efectua trick-uri pe sfoara. Acest stil este cel mai popular si cel mai usor pentru a face trecerea de la nivel incepator la nivel avansat, fiind necesara utilizarea unui yoyo unresponsive.

2A (Looping) – jucatorul utilizeaza simultan doua yoyo-uri de looping, cate unul in fiecare mana, realizand miscari circulare, incrucisari si multe altele. Tipurile de yoyo de looping folosite sunt cele responsive, cu forma clasica sau modificata.

Yoyo-uri pentru acest stil de joc gasiti aici: https://www.yoyo-factory.ro/categorie-produs/yoyo-pentru-looping/

3A – jucatorul foloseste simultan doua yoyo-uri cu long spin pentru a efectua trick-uri pe sfoara, cate unul in fiecare mana, realizand trick-uri diferite cu fiecare yoyo.

4A (Offstring) – jucatorul foloseste un yoyo offstring, pe care il arunca de multe ori in aer si incearca sa-l prinda pe sfoara.

Yoyo-uri pentru acest stil de joc gasiti aici: https://www.yoyo-factory.ro/categorie-produs/yoyo-offstring/

5A (Freehand) – jucatorul foloseste un yoyo atasat de sfoara, iar la celalalt capat al sforii adauga o contragreutate, realizand ulterior diverse trickuri pe sfoara.

Alte divizii in cadrul Campionatul Mondial de YoYo:

  • AP (Performanta Artistica) – jucatorul foloseste orice tip de yoyo, realizand trick-uri freestyle. In cadrul acestui stil se urmareste executarea a cat mai multe trick-uri consecutive sau complexitatea acestora, aspecte importante fiind si coregrafia si utilizarea creativa a spatiului de joc.
  • CB (Divizia combinata) – jucatorul performeaza in mai multe stiluri
  • 1S – Jucatorul trebuie sa realizeze 25 trickuri pe sfoara si poate gresi maxim un trick
  • 2S – jucatorul trebuie sa efectueze 25 trickuri de looping si poate gresi maxim un trick.

Alte stiluri de joc:

0A, ½A, 1.5A, Tourniquet, Freehand Offstring, 9A (5A + 4A), Sliding Counterweight/Astro, Doubles, Double Dragon, Hydra, Doc Pop Style, Loaf Style, Möbius, FreeThrowing, Slipper Eel/ Flying Eel/ Offhand , Washing Machine, Double D/ DD, Double Dice, Double Freehand/ 13A (5A + 5A + 3A), 7A/5A + 2A, Go West, Sumo/full loop yoyoing, 1AD.

Exista yoyo-uri optimizate pentru fiecare stil de joc, astfel incat acestea sa performeze corespunzator in mana jucatorilor din fiecare divizie.

Daca esti incepator, este recomandat sa incepi cu un yoyo optimizat pentru stilul de joc 1A si, pe masura ce progresezi, sa incepi sa incerci realizarea de trick-uri din alte categorii, astfel incat sa poti decide care este stilul care ti se potriveste.

Top 3 motive sa te abonezi:

Top 3 motive sa te abonezi:

• Vei afla primul de evenimentele YoYoFactory

• Afli imediat ce produse noi s-au lansat

• Vei invata sfaturi utile, trick-uri noi si totul despre jucatorii tai preferati de yoyo

Te-ai abonat cu succes! Iti multumim!!