YoYo Squad

Echipa Yoyo Squad este formata din Tibi Apai din Bucuresti si Vashek Kroutil, Robert Kučera si Matouš Tomeš din Praga. Vashek, Robert si Matouš sunt jucatori profesionisti de yoyo, recunoscuti la nivel mondial, si fac parte din echipa YoYoFactory Europe.

Le puteti revedea performanta aici:

Yoyo Squad Romanii au talentVashek a fost cel care a gandit formula echipei Yoyo Squad pentru participarea la Romanii au talent, dupa ce l-a cunoscut pe Tibi in 2017, la East European Comic Con din Bucuresti, la standul de demonstratii yoyo organizat de Giftology.

In cadrul acestui eveniment, Vashek a remarcat talentul lui Tibi in ceea ce priveste jocul cu yoyo-ul si au pastrat legatura. Ulterior, Vashek l-a invitat pe Tibi in Praga pentru a-i cunoaste pe ceilalti doi membri ai echipei, Robert si Matouš si pentru a stabili si exersa impreuna reprezentatia pentru „Romanii au talent”.

In cele 3 zile petrecute impreuna, cei 4 jucatori pasionati de yoyo si-au impartasit trick-urile preferate, au pus ideile fiecaruia cap la cap, au stabilit formatul reprezentatiei si s-au antrenat intens. La final, au iesit in aer liber pentru a se filma, oamenii aflati in preajma fiind foarte incantati, i-au aplaudat si chiar i-au filmat.

Scopul aparitiei la „Romanii au talent” a echipei Yoyo Squad a fost acela de a promova aceasta pasiune impartasita pentru yoyo, de a arata tinerilor ce pot realiza daca le-ar placea acest joc. Yoyoing-ul este un sport distractiv, freestyle, in care fiecare jucator este propriul sau profesor. In Romania acest sport este nou si mai putin cunoscut, insa yoyoing-ul este foarte popular la nivel mondial, avand o istorie indelungata.

Visul membrilor echipei Yoyo Squad este de a mari numarul de jucatori pasionati de yoyo in Romania, astfel incat mai multi oameni sa incerce si sa invete acest sport si sa sustina organizarea unei competitii internationale de yoyo, locale sau regionale, asa cum se intampla in alte state europene, de exemplu.

Sa-i cunoastem mai bine pe cei 4 membri ai echipei Yoyo Squad!

Tibi Apai, 19 ani, Bucuresti

yoyo squad tibi apai romanii au talentA inceput sa se joace cu yoyo in 2011, descoperind acest joc cu ajutorul unui episod dintr-un serial pentru adolescenti. In cadrul acelui episod, se pregatea o competitie de yoyo la care participa si un tanar jucator profesionist. Astfel, Tibi a fost suprins de ceea ce poate face cu un yoyo, apoi a cautat mai multe informatii despre yoyoing pe internet, realizand ca yoyo-ul este, de fapt, total diferit de modul in care este perceput de majoritatea oamenilor, fiind un motiv in plus sa descopere mai multe despre acest joc. Din  colectia sa de aproximativ 20 yoyo-uri, Tibi nu prefera unul anume, ci se bucura de fiecare in parte, alegand yoyo-ul in functie de starea de moment.

In practicarea acestui sport, Tibi considera ca perseverenta si rabdarea sunt singurele moduri in care poti avansezi. In plus, Tibi considera ca este important sa te bucuri mereu cand inveti un trick nou, oricat de mic ar fi acesta.

 

Vashek Kroutil, 28 ani, Praga

yoyo squad vashek kroutil romanii au talentVashek a inceput sa se joace cu yoyo in 2002, la varsta de 13 ani cand fratele sau a adus acasa un yoyo de la un coleg de scoala, amandoi devenind ulterior pasionati de acest joc si intrand intr-un business de promovare a yoyo-ului. Vashek are o colectie de peste 200 de yoyo-uri, o parte dintre acestea avand o  semnificatie deosebita pentru el: au fost folosite in competitii sau au fost semnate de jucatorii lui preferati. Printre jucatorii de yoyo pe care ii admira se numara John Ando, Gentry Stein, Shu Takada si Evan Nagao. Yoyo-ul sau preferat este Czech Point, fiind o linie de yoyo-uri care il reprezinta si care ii poarta semnatura. Designul modelelor Czech Point a fost creat de fratele sau, impreuna cu prietenul sau japonez Kentaro Kimura, iar productia a fost realizata de YoYoFactory.

Vashek este reprezentantul YoYoFactory in Europa, administrand reprezentanta din Cehia, YoYoFactory Europe. Vashek a participat la numeroase concursuri locale si internationale de yoyo si a castigat numeroase premii in cadrul acestora. Printre cele mai importante titluri castigate la divizia 1A, se numara locul I la Campionatul European de Yoyo in 2010, locul 13 la Campionatul Mondial de Yoyo si de 5 ori locul I la Campionatul National de Yoyo din Cehia.

 

Robert Kučera, 30 ani, Praga

yoyo squad robert kucera romanii au talentRobert face parte din echipa YoYoFactory Europe si a participat la competitii de yoyo de renume la nivel local si european.

Printre titlurile sau competitiile importante la care a participat se numara locul 1 la Concursul National de Yoyo din Italia la divizia Performanta Artistica (AP) si Concursul National de Yoyo din Cehia la divizia 1A, in 2014, locul 3 la Concursul National de Yoyo din Cehia, la divizia 1A, in 2016 si locul 5 la Campionatul European de Yoyo in 2015.

Yoyo-ul sau preferat este Nightmare.

 

Matouš Tomeš, 19 ani, Praga

yoyo squad matous tomes romanii au talentMatouš a inceput sa se joace cu yoyo in 2010, atunci cand Vashek organizat primele cursuri de yoyo in Praga. Matouš face parte din echipa YoYoFactory Europe si a participat la numeroase competitii locale si internationale. Printre cele mai importante premii se numara locul I la KYC in 2015, locul I la Slusny Junior Cup in 2012 si faptul ca a fost unul dintre finalistii Campionatului Mondial de YoYo in 2015. Printre yoyo-urile preferate se numara Nightmare, HOT si Replay, iar printre persoanele care l-au inspirat se numara Yuuki Spencer, Zach Gormley, Gentry Stein, Ann Connolly, Tony Šec etc.

In ceea ce priveste mediatizarea acestor jucatori de yoyo, Robert si Matouš au participat la „Cehii au talent” in urma cu cativa ani, iar Vashek la „Talentmania” in 2010. De asemenea, membrii Yoyo Squad din Cehia au participat si la talk-show-uri la Czech TV, emisiuni radio si au aparut in reviste. Pentru Tibi, participarea la „Romanii au talent” reprezinta prima sa aparitie televizata. Acelasi lucru il putem spune si despre Yoyo Squad, in aceasta formula.

In urma acestei experiente minunate, membrii echipei Yoyo Squad au format o prietenie stransa si doresc sa inspire cat mai multi oameni in practicarea acestui sport de succes in multe alte tari.

Vashek Kroutil considera ca succesul yoyoing-ului se poate datora faptului ca „este o combinatie minunata de sport si arta cu creativitate, muzica si elemente universale. Yoyo-ul incape, de asemenea, in buzunar sau in ghiozdan astfel incat il poti lua cu tine oriunde ai merge. Mai mult, yoyoing-ul este un sport freestyle, ceea ce inseamna ca nimeni nu iti poate spune ce sa faci. Te antrenezi pe cont propriu si iti faci propriile tale trick-uri.”

Top 3 motive sa te abonezi:

Top 3 motive sa te abonezi:

• Vei afla primul de evenimentele YoYoFactory

• Afli imediat ce produse noi s-au lansat

• Vei invata sfaturi utile, trick-uri noi si totul despre jucatorii tai preferati de yoyo

Te-ai abonat cu succes! Iti multumim!!